Kripa e himalajeve, sekreti i shëndetit më të mirë

2017-07-18 në ora 15:54

Thuajse të gjithë kanë dëgjuar për kristalet mrekulli-bërëse të kripës së Himalajes viteve të fundit, dhe padyshim që i keni parashtruar vetes pyetjen nëse kjo kripë është më e mirë sesa kripa e kuzhinës që e kemi konsumuar deri tani.

Përse është e mirë për organizmin tuaj kjo kripë?

 • Ndihmon në shëndetin vaskular
 • Mirëmbanë shëndetin e mushkërive dhe funksioneve tjera respirative
 • Stabilizon balancin e pH brenda qelizave të trupit
 • Redukton shenjat e plakjes në lëkurë
 • Rregullon gjumin
 • Parandalon dhimbjet muskulore
 • Ngritë hidratimin
 • Forcon eshtrat
 • Zbritë tensionin e gjakut
 • Rregullon qarkullimin e gjakut dhe lëngjeve trupore
 • Detoksifikon trupin nga metalet e rënda.

Për arsyen se kripa e Himalajeve është kripa më e pastër që ekziston në planetin tokë, në bazë të historisë së saj, dhe vendit ku kultivohet, kripa e detit që përdoret në përditshmëri klasifikohet si e dëmshme për organizmin në një sasi të caktuar. Duke e pasur parasysh ndotjen e oqeaneve dhe detërave tona, të cilat po procesohen çdo ditë më shumë, kjo kripë i mund të gjitha opsionet tjera që kemi, për të mbajtur një shëndet më të mirë.

Kripën himaljane mund ta përdoreni në gatim dhe shërim. Gjithashtu, preferohet edhe për inhalimin e rrugëve të frymëmarrjes. /Gazeta Shneta/