Kruarja e stomakut gjatë shtatzënisë

2019-12-02 në ora 14:03

Ndërsa, shtatzënia përparon, ajo sjell shumë ndryshime në trupin e një gruaje. Një nga ndryshimet më interesante është se barku juaj rritet.

Është një ndjenjë ngazëllyese, por ju mund të përballeni me një sfidë të re së bashku me të dhe kjo është kruarja në barkun tuaj shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

A është normale kruarja ne shtatzëni?

Po, kruajtja në stomak është normale në shtatzëni. Kjo ndodh, sepse lëkura juaj e barkut shtrihet kur ecni përpara me shtatzëninë. Shtrirja bën që sipërfaqja të thahet dhe lëkura e privuar nga lagështia tenton të kruhet.

Ndodh për shkak të ndryshimeve hormonale që ndodhin në trupin tuaj. Ju gjithashtu mund të ndjeheni të kruar në pjesët e tjera të trupit, të tilla si, pëllëmbët, thembra dhe madje edhe në gjoksin tuaj.

Kruajtja zakonisht fillon drejt fundit të tremujorit të dytë. Sidoqoftë, mund ta përjetoni edhe në tremujorin e parë. Kruajtja mund të jetë jashtëzakonisht e pakëndshme, dhe nëse mendoni se po rritet, duhet të kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore./GazetaShneta/

Për të mësuar më shumë për komplikimet në shtatzëni Klikoni KËTU