Kujdes me trupin tuaj gjatë shtatzënisë: Lëngu i mitrës mund të ndikojë tek fëmija

2017-07-07 në ora 20:08

Një studim i ri zbulon se lëngu përreth fëmijës suaj në mitër mund ta përgatisë atë për jetën e jashtme.

Një studim i kohëve të fundit nga Cell Press ka zbuluar një tjetër gjë mahnitëse që ndodh brenda jush gjatë shtatzënisë. Ata zbuluan se shumë faktorë – dieta juaj, disponimi juaj dhe faktorët e tjerë të mjedisit – ndikojnë në lëngun tuaj të mitrës. Dhe për shkak se një foshnjë gjendet rreth këtij lëngu, ajo që hani, se si ndiheni dhe ku jetoni ndikon në zhvillimin e tij raporton Fit Pregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithëse ka akoma më shumë kërkime që duhet të bëhen për të konfirmuar këtë gjetje, Dr. Sherry Ross, një eksperte obstetër / gjinekologe dhe eksperte e shëndetit të grave, e quan këtë studim “interesant”.

“Ne e dimë se sa fuqishëm dieta jonë dhe faktorët e tjerë jashtë ndikojnë trupit tonë. Nuk është e çuditshme që lëngu i mitrës mund të bëjë të njëjtën gjë për zhvillimin e embrionit.”, thotë ajo.

“Stresi, depresioni, pirja e duhanit, alkooli dhe kafeina gjithashtu mund të kenë një efekt negativ në gjendjen tuaj të përgjithshme, shëndetin dhe mirëqenien e fëmijës. ”

Dhe ndërkohë që ende nuk është testuar ky studim, Dr Ross thotë se është një kujtesë e mirë për t’u kujdesur për trupin tuaj sa më mirë që mundeni, veçanërisht pasi fëmija juaj do të etiketohet në bazë të gjitha përvojave tuaja./Gazeta Shneta/