Kur duhet të bëni seks që të mbeteni shtatzënë

2018-08-02 në ora 20:02

Ju mund të mbeteni shtatzënë vetëm gjatë një periudhe të shkurtër në çdo muaj. Pjesa e vështirë është të kuptoj se kur është saktësisht. Sapo të lëshohet veza juaj, ajo ka rreth 24 orë për t’u fekonduar para se të shpërndahet, transmeton Gazeta Shneta.

Sidoqoftë, sperma mund të jetojë brenda një gruaje deri në 5 ditë. Pas 5 ditësh para ovulacionit gjatë ditës së ovulimit është dritarja juaj pjellore. Ky mashtrim është përcaktues kur do të ovuloni. Ekzistojnë tri metoda bazë për vlerësimin e ovulacionit:

Metoda e kalendarit

Metoda e kalendarit është më e lehtë. Thjesht filloni me ditën që prisni të merrni periudhën tuaj të ardhshme dhe numëroni 14 ditë për të vlerësuar kur do të ovuloni.

Metoda e grafikimit

Simptomet e ovulacionit të tabelës me kalimin e kohës për të parë nëse ka një model. Ndryshimet në temperaturën e trupit tuaj bazal, mukozën e qafës së mitrës dhe qafën e mitrës janë simptomat më të zakonshme.

Nëse nuk mund të identifikoni ovulimin, provoni të bëni seks çdo 2 deri në 3 ditë gjatë dy javëve të mesme të ciklit tuaj./Gazeta Shneta/