Ky është faktori i fshehtë që po u shkakton grave kruarje të vaginës

2018-01-09 në ora 21:03

Tri nga katër gra në disa momente jetësore do të përjetojnë infeksione, simptomat e të cilave shkaktojnë kruarje dhe djegie të bezdisshme.

Vaginoza bakteriale është infeksioni më i zakonshëm vaginal tek femrat e moshës 15 deri në 44 vjeç, i cili shpeshherë shërohet me antibiotikë.

Gjithsesi, kombinimi i pilulës estrogjen-progesteron dhe antitrupit kontraceptiv bëjnë presionin e ovulimit, thotë gjinekologia Alyssa Dweck M.D, transmeton Gazeta Shneta.

Si rrjedhojë e presionit, shkaktohet tharja vaginale, e cila bart kruarjen me vete si simptomë. Alergjitë gjithashtu mund të shkaktojnë kruarje vaginale, thotë Dweck.

Për shërimin e kësaj gjendjeje shëndetësore, flisni me gjinekologun tuaj rreth formave alternative të marrjes së pilulave kontraceptive, siç është diafragma./Gazeta Shneta/