Ky është sindromi i rrezikshëm gjatë shtatzënisë që shumë nëna nuk janë në dijeni

2018-02-01 në ora 15:46

Zakonisht, ky sindrom konsiderohet si një variant i preeklampsisë. Këto ndodhin pas lindjes apo gjatë shtatzënisë së vonshme.

Prandaj, shumica  e nënave po trajtohen për këtë sindrom menjëherë pas lindjes dhe që  mund të shpëtoj jetën e foshnjës suaj, transmeton Gazeta Shneta.

Një nënë Cristin Ë, e cila pothuajse ka humbur jetën e saj dhe ka rrezikuar madje edhe fëmijën, pasi kishte ënjtje në këmbët e saj.

Ajo ndjeu që ishte një flluskë e madhe e gazit nën brinjën e saj dhe në shpinë. Ajo kishte edhe dhimbje në pjesën e epërme të barkut.

Gratë shtatzëna nuk kanë pse të kenë stres, por gjithashtu duhet të besojmë në instinktet tona si gra, dhe të kujdesemi për shëndetin tonë dhe të bebes, shton Cristin.

Një mjek i mirë duhet t’ju dëgjojë dhe do të bëjë më të mirën për të trajtuar simptomat tuaja dhe të largojë frikën që keni.

Ky sindrom ka një rrezik të vdekshmërisë rreth 25 për qind. Prandaj, duhet të kërkoni ndihmë mjekësore nëse:

-Keni dhimbje të kokës.

-Vjellje të vazhdueshme.

-Dhimbje në pjesën e epërme të barkut.

-Lodhje apo mundim./Gazeta Shneta/