Lajmet e fundit nga vendet evropiane rreth pandemisë, 18 dhjetor 2020

2020-12-18 në ora 17:50

Lajmet e fundit rreth pandemisë në vendet evropiane mund t’i lexoni më poshtë.

Gjermania: Shteti gjerman ka raportuar një rekord të infeksionit.Në 24 orët e fundit, vendi raportoi mbi 33 mijë raste pozitive dhe 813 viktima shkruan BBC, transmeton GazetaShneta.

Rusia: Rusia regjistroi 611 viktima në 24 orët e fundit, pothuajse aq i lartë sa rekordi i ditës së premte.

Republika Çeke: Restorantet, hotelet dhe bizneset në Çeki u rihapën vetëm dy javë më parë pas bllokimit, mirëpo infeksionet u rritën përsëri.Andaj, qeveria çeke ka marrë vendim në rikthimin e masave.Këtë herë bizneset do të qëndrojnë të mbyllura nga ora 23:00-05:00.

Zvicër: Udhëheqësit zviceranë priten të marrin vendim për të vendosur masa anti covid, pasi 102 viktima janë regjistruar përgjatë ditës së djeshme./GazetaShneta/