Larja e të porsalindurit tuaj: Ja përse duhet ta vononi sa më shumë banjën e parë

2018-06-01 në ora 09:20

Shumica e foshnjave nuk pastrohen në mënyrë të vazhdueshme menjëherë pas lindjes, pasi kontakti i menjëhershëm dhe lëkura në lëkurë këshillohet më shumë.

Një shqetësim i madh për prindërit është që temperatura e ujit të jetë e saktë. Pasi të siguroheni që të keni të gjitha pjesët që ju duhen, të tilla si një pëlhurë me ngjyrë, peshqir, pelena të freskëta, rroba të pastërta.

Udhëzues hap pas hapi për larjen e foshnjave:

-Së pari lëshoni ujin e ftohtë; Mbushni me ujë të nxehtë. Vërshoni ujin përreth për të shmangur pikat e nxehta. Provoni me bërrylin tuaj në ujë për të kontrolluar temperaturën. Duhet të jetë i vakët. Ndërsa lëkura në bërryl është shumë e ndjeshme, është një mënyrë e besueshme për të provuar ujin.

Nëse ju pëlqen ju mund të shtoni një hidratues të vogël ose flluska. Vërtiteni me gishtat. Foshnjat e vogla nuk kanë nevojë për flluska për të luajtur me të;  Zbrazni dhe mbështilleni fëmijën në një peshqir të ngrohtë. Mbajtja e tij mbi banjë, shamponi nuk është i nevojshëm për foshnjat shumë të vogla pasi mund të irritojë kokën e tyre, transmeton Gazeta Shneta.

Thani kokën e fëmijës në tërësi. Vendosja e qafës së foshnjës në bërryl, dhe dora jote që mban mbrapa një nga këmbët e tij, e ul atë lehtë në ujë. Disa foshnje urrejnë për t’u larë, por të tjerët me të vërtetë  kënaqen me atë.

Kini kujdes pasi ai do të jetë shumë i rrëshqitshëm pasi të jetë i lagur;  Vetëm mbani fëmijën në banjë për një kohë të shkurtër pasi ai do të ftohet shpejt dhe kurrë mos e lini fëmijën tuaj të pa tharë në banjë edhe për hapësirën më të shkurtër kohe.

Nxirreni dhe mbylli atë në peshqir të ngrohtë; Shpejtojeni atë dhe vendosni një pelenë të freskët./Gazeta Shneta/