Lëkura e peshkut, trajtim efikas për djegie të rënda

2017-10-21 në ora 18:20

Hulumtuesit në Brazil po provojnë një trajtim të ri për djegie të rënda, duke përdorur lëkurën e tipalisë, peshk i cili gjendet nëpër ujërat Australian, një procedurë që ata thonë se mund të jetë një alternativë më e lirë dhe më efektive ndaj ripërtëritjes së lëkurës.

Zakonisht, mjekët përdorin lëkurën e njeriut për transplant në rastin e djegieve të rënda, por hulumtimin e ri po e marrin në konsideratë një pjesë e madhe e mjekëve, transmeton Gazeta Shneta

Ekipa gjithashtu po thotë se metoda e re e ripërtëron lëkurën më shpejtë se metodat e tjera./Gazeta Shneta/