Lindja në ujë, gjithçka që duhet të dini

2018-02-01 në ora 18:38

Studimi i 502 grave në Spitalin Përkujtimor të Mbretit Edward në Perth gjeti se 59% e grave kishin lindur në ujë.

Arsyet kryesore përse pjesa tjetër nuk përfunduan duke lindur në ujë, sugjeruar nga studiuesit e Universitetit Curtin, ishte për shkak të një induksioni në lindjes, mungesa e kohës për të përgatitur pishinën, ose një goditje e pa diagnostikuar, transmeton Gazeta Shneta.

“Hulumtimi ynë mbështet lindjen e ujit për gratë ,me shtatzëni me rrezikshmëri të ulët, por ato duhet të kenë në kujdesje njerëzit që janë mjekë të aftë që dinë se çfarë po bëjnë”, tha autori kryesor Lucy Lewis
.
Përveç kësaj, këto gra ishin tri herë më shumë gjasa për të shmangur vuajtjet nga çarjet vaginale.

Ndërkaq, gratë e anketuara kanë treguar se arsyeja përse kanë zgjedhur lindjen në ujë ishte se “ishte më e lehtë dhe më pak e dhimbshme”./Gazeta Shneta/