Lufta në Jemen, fëmijët po përballen me uri

2017-03-15 në ora 08:12

Pavarësisht iniciativave për paqe që nga viti 2014, lufta po vazhdon në Jemen e fëmijët po vdesin nga uria.

Sigurimi i ushqimit në vend është bërë problem i madh, ku rreth dy milionë fëmijë vuajnë nga uria, transmeton lajmi.net.

BBC, ka vizituar një spital ku fëmijët janë duke u trajtuar, e kjo kryesisht nga mosushqyerja e nevojshme që duhet të kenë.

Ata janë të ligë, dhe vazhdojnë të kenë dhimbje të mëdha në tërë trupin.

Ky spital mezi arrin të furnizohet e të gjejë ilaçet e nevojshme, pasi kushtet janë tejet të rënda.

Gjysma e spitaleve në Jemen janë mbyllur për arsye të luftës që po ndodh atje.