Mbajtja e mendjes stimuluese, çelësi për mbrojtje nga demenca (Video)

2017-02-28 në ora 11:51

Aktiviteti fizik dhe ai mendor, si dhe solidariteti shoqëror konsiderohen si një ndër gjërat më të rëndësishme të çdo personi.

Por, këto gjëra janë ato që njëkohësisht dhe shkencëtarët kërkojnë me ngulm që t’i bëjë secili në një moshë të shtyer.

Sipas hulumtuesve, aktivitetet fizike janë mbrojtëse të sëmundjes së demantisë. Humbja e kujtesës është gjë e pashmangshme përgjatë moshës, por kjo dukuri kryesisht shfaqet si pasojë e mungesës së aktiviteteve fizike.