Mënyra më e mirë për të humbur peshë

2017-03-18 në ora 14:33

Ndoshta jeni në mbipeshë dhe keni menduar që të ulni peshën trupore.

Por nuk po gjeni mënyrën e duhur për ta bërë këtë. Mund të keni menduar se duhet ushqyer më mirë, apo të filloi ushtrimet fizike, por s’e dini cila është më e mirë.

Shawn Arent – drejtor në Qendrën e Shëndetit në Universitetin e Rutgersit e shpjegon se cila është më efektive, transmeton Klan Kosova.

Ai thotë se mund të arrini cakun me dietë, pro nuk duhet anashkaluar shkuarjen në palestër pasi ajo ndikon në shëndetin mendor, zvogëlon rrezikun nga kanceri, zgjatë jetën, forcon muskujt, ulë shtypjen e gjakut dhe forcon sistemin imunitar.

Prandaj këto të dyja sipas Arent, më së miri shkojnë së bashku duke i kombinuar, të ushqyerit shëndetshëm dhe ushtrime fizike.