Mënyra më e drejtë për ta pastruar vaginën pas marrëdhënieve seksuale

2018-08-19 në ora 10:10

Një sasi e vogël e produktit duhet të përdoret vetëm në zonën e jashtme të vaginës për ta larë me duart tuaja, pa nevojën për të përdorur pëlhurat, sfungjerët ose ndonjë objekt tjetër.

Pastrimi i tepërt mund të shkaktojë probleme edhe në rajonin intim. Rekomandimi është që larja të bëhet për një maksimum prej 3 minutash për të shmangur tharjen dhe traumatizmat e mundshme në rajonin vaginal, transmeton Gazeta Shneta.

Është e rëndësishme të mbani mend se larja e brendshme, dhe dushi, nuk është treguar nga mjekët pasi praktika kompromenton shëndetin e rajonit intim duke eliminuar mbrojtjen e tij natyrore dhe duke lehtësuar përhapjen e mikroorganizmave të dëmshëm.

Sipas federatës braziliane të Shoqatave të Gjinekologjisë dhe Obstetrikës, para së gjithash, ne duhet të zgjedhim një sapun pH acid acid hyalallergenik që zvogëlon rrezikun e alergjive dhe nuk sulmon shtresën mbrojtëse të zonës./Gazeta Shneta/