Mjekët po ikin nga Shqipëria për shkak të rrogave të ulëta

2017-02-25 në ora 10:26

Mjekët largohen për të pasur karrierë më të mirë dhe për shkak të pagës, çka i shtynë ata drejt Evropës Perëndimore

Përveç Kosovës edhe mjekët nga Shqipëria po ikin drejt vendeve perëndimore për të punuar, ku kushtet janë shumë më të mira, dhe pagesa është shumë më e mirë.

“Vitin e kaluar u larguan 156 mjekë, kur Fakulteti i Mjekësisë diplomoi 244, prej të cilëve 34 janë të specializuar. Zënë vendin e parë reanimatorët-anestezistë, obsetër-gjinekologët, kardiologët, ortopedët”, ka thënë doktori Fatmir Brahimaj, drejtor i Urdhrit të Mjekut, raporton “TCH.

Mjekët largohen për të pasur karrierë më të mirë dhe për shkak të pagës, çka i shtynë ata drejt Evropës Perëndimore.

“Rroga është shkaku kryesor, janë të vogla. Pastaj theksojnë se vuajnë tërësisht krizën e besimit midis publikut dhe bluzave të bardha. Tregojnë Kodin Penal që i kërcënon në çdo moment”, thotë Brahimaj.