Mjekët i than të abortonte, nëna refuzoi dhe lindi foshnjën me vetëm 20 për qind tru

2017-03-06 në ora 10:56

Jaxon Buell ka lindur me vetëm 20 për qind të trurit të tij dhe pjesa më e madhe e kafkës i mungon.

Kur lindi, ai kishte ngjyrë të kuq dhe të zezë pasi ishte mbështjell me kërthizë rreth qafës.

Mjekët nuk kishin asnjë ide se çfarë e kishte shkaktuar këtë çrregullim, por kishin paralajmëruar prindërit se foshnja nuk do të mbijetonte më shumë se disa ditë, shkruan Daily Mail, transmeton Gazeta Shneta.

Por sot, Jakson është dy vjet e gjysmë dhe po qëndron fuqishëm për të dal huq prognoza ndaj tij.

Madje është pritur që ai nuk do të ecte, fliste, dëgjonte apo shite. Por përveç se i ka të gjitha këto, ai tashmë ka filluar t’u thotë prindërve “të dua”.

Babai i tij, Brandon tha se ka ditë të vështira dhe që janë shumë sfiduese për të si prind.

Jaxon's dad Brandon, 31, pictured, works at a Christian radio station near their home in North Carolina

“Por ka ditë që na thyen zemrat kur ai na kthen përgjigje. Kjo është mahnitëse”, deklaron ai.

Mjekët e kishin hetuar moszhvillimin e fetusit që në javët e para të shatzënisë dhe kishin rekomanduar prindërit për abort.

Por nëna Brittany nuk pranoi dhe për shkak të besimit të krishterë, vendosi që ta mbaj fëmijën deri në fund.

Jaxon still needs 24-hour care, so his mom Brittany, 28, pictured, stays home and cares for him

Megjithatë, ata janë të vetëdijshëm se fëmija i tyre nuk mund të jetojë për kohë të gjatë në këto kushte.

“Kjo nuk do të jetë hera e fundit që e shoh. Kur ta shoh sërish, ai do të jetë i plotë dhe do të më përqafojë”, ka deklaruar Brittany. /Gazeta Shneta/

Brandon and Brittany adore Jaxon. Brandon said: 'He deserves the best from us as his parents. And that’s what we strive to do every single day no matter what’

Jaxon Buell was born with a rare brain malformation called Microhydranencephaly, which meant that he was born with only 20 percent of his brain and missing most of his skull