Mjekut i bie të fikët pas 32 orësh në sallën e operacionit

2017-03-16 në ora 13:25

Disa mjekë dhe infermierë nga Kina kanë finalizuar me sukses operacionin më të gjatë që mund të ketë ndodhur deri më tani në historinë e kirurgjisë.

Operacioni që ka zgjatur në total 32 orë, pasi një ndërhyrje të gjatë dhe të komplikuar për heqjen e një tumori në trurin e një pacieti, i kryesuar nga Dr. Chen Jianping, është finalizuar i suksesshëm.

Pas operacionit, Dr. Chen Jianping nuk i ka rezistuar lodhjes së tepërt dhe ka rënë në tokë. Ai është fotografuar nga kolegët e tij, ndërsa fotoja më pas ka bërë xhiron e rrjetit.

Lajmi për operacionin më të gjatë në histori ka marrë vëmendjen e të gjitha medieve në botë, të cilat kanë shkruar se puna e këtyre mjekëve është heroike.

 Heroike: Mjekut "i bie të fikët" pas 32 orësh në sallën e operacionit