Mos i injoroni këto pika të kuqe në gjoks, mund t’iu shkaktojnë..

2017-05-06 në ora 14:13

Pikat e kuqe në lëkurën tuaj nuk janë e njëjta gjë. Ndërkohë që disa prej tyre mund të pastrohen lehtësisht me ilaçe, mund të ketë disa për të cilat ju duhet të këshilloheni me një mjek.

Ka disa pika që kanë madhësinë e një pike si një vend boje në një copë letre. Pastaj ka disa që mezi duken me sy të lirë shkruan Wittyfeed, transmeton Gazeta Shneta.

1. Cherry-like harmless spots

Këto pika të kuqe mund të mos jenë gjithmonë rrethore. Mund të mos jenë edhe e kuqe. Ndonjëherë ato mund të jenë të formave të parregullta dhe të ngjyrave të ndryshme, si trëndafili.

Këto pika quhen “angiomas”. Ato mund të jenë të sheshta ose mund të shfaqen si një shenjë e lehtë në lëkurën tuaj.

Por, fatmirësisht ato nuk janë diçka që duhet të shqetësoheni.

Ato shkaktohen nga enët e gjakut në lëkurë për shkak të plakjes.

6. Acute Skin diseases 

Sipas Scarysymptoms.com, “sëmundjet si rubeola, ethet e kuqe e ndezur, sëmundja e Schambergut etj. Mund të shkaktojnë edhe këto pika të kuqe.” Kushtet e tjera të lëkurës që mund të shkaktojnë pikat përfshijnë psoriasis ose dermatin atopik.”

Nëse keni ndonjë nga këto sëmundjet, nxitoni tek mjeku juaj!/Gazeta Shneta/