Mos i lejoni fëmijët t’i prekin karrocat e supermarketeve, ja arsyeja

2017-07-03 në ora 17:16

Një karrocë tregtare e supermarketeve ka 361 herë më shumë baktere se guaska e tualeteve, zbulon testin laboratorik.

Dhe tre të katërtat e karrocave nëpër një sërë dyqanesh të kontrolluar nga shkencëtarët, përmbanin llojin më të dëmshëm të baktereve, të cilat mund të përfshijnë escherichia coli vdekjeprurëse (E. coli) dhe salmonelën.

Zbulimi i tmerrshëm u gjet pas testimit të trajtimit të sipërfaqeve nga katër lloje të dyqaneve: dyqanet ushqimore tradicionale, dyqanet e buxhetit, supermarketet dhe dyqanet e pasura.

Dyqanet e buxhetit ishin më të mëdhenjtë e ardhshëm, me kostot e tyre që gjetën të përmbajnë 270 herë më shumë mikrobe sesa një guacë tualeti.

Ato në dyqane më të mëdha çuditërisht ishin më të pastra, por ende kishin tre herë nivelin e baktereve se sa një kuzhinë counter lartë.

Karrocat e dyqaneve të shitjeve arritën më të mirën, duke përfshirë bakteret e njëjta me tastierë kompjuteri. Megjithatë, pavarësisht se ishte i pastër në përgjithësi, gati 29 për qind përmbanin bacil, i cili zakonisht lidhet me helmimin e ushqimit.