A mund të sjell probleme shëndetësore tek gratë lindja e parakohshme

2020-03-18 në ora 15:23

Lindja e parakohshme bashkohet me kushte të tjera të lidhura me shtatzëninë, si faktorë të mundshëm të rrezikut të zemrës.

Lindja e parakohshme ka kohë që dihet se sjell rreziqe shëndetësore për fëmijën, por gjithashtu mund të sjellë rreziqe për nënën tregon health.harvard, transmeton GazetaShneta.

Një studim në qershor, tregon se gratë që lindën një fëmijë para javës së 37 të shtatzënisë kishin më shumë gjasa të përjetonin presione të gjakut më vonë, krahasuar me gratë që kaluan afatin.

Nëse do ta kishin këtë model, ato gjithashtu kishin më shumë të ngjarë të shfaqnin shenja të sëmundjes së arterieve koronare, e cila shoqërohet me një rrezik të shtuar të sulmit në zemër dhe goditjes në tru.

Për shkak të kërkesave unike që shtatëzania vendos në trupin e një gruaje, ajo mund të shërbejë si një provë stresi për zemrën e femrës, thotë Dr. JoAnn E. Manson, profesori Michael dhe Lee Bell i Shëndetit të Grave në Harvard Medical School.

Lindja e parakoshme mund të sjell probleme tek gratë në lidhje me çështjet e sëmundjeve kardiovaskulare./GazetaShneta