Ndaloni së mbajturi telefonat tek xhepat në pjesën e prapme, mund të jetë vdekjeprurëse

2017-04-22 në ora 17:36

Pavarësisht nga zona e ekspozuar ndaj rrezatimit të vazhdueshëm të emetuar nga telefoni juaj celular, ka potencial për dëm, ndonëse disa zona janë më të ndjeshme se të tjerat.

Për shembull, hulumtimi i publikuar në vitin 2009 tregoi se mbajtja e një telefoni celular në xhepat e prapmë mund të dobësojë zonën e pelvisiit tuaj. Duke përdorur një teknikë me rreze X të përdorur në diagnozën dhe monitorimin e pacientëve me osteoporozën, hulumtuesit matën dendësinë e eshtrave të legenit në 150 burra të cilët mbanin rregullisht telefonat e tyre celularë të lidhur me rripat e tyre. Burrat mbanin telefonat e tyre për një mesatare prej 15 orësh çdo ditë, dhe kishin përdorur telefonat celularë për një mesatare prej gjashtë vjetësh shkruan Healthy Holistic Living, transmeton Gazeta Shneta.

Studiuesit gjetën se dendësia e mineralit të eshtrave u ul në anën e legenit ku mbanin telefonat celularë, duke rritur mundësinë që densiteti i kockave të mund të ndikohet negativisht nga fushat elektromagnetike të emetuara nga telefonat celularë.

Është e rëndësishme të kuptojmë që për sa kohë që telefoni juaj celular është i ndezur, ai lëshon rrezatim në mënyrë të përsëritur, edhe kur nuk jeni duke bërë thirrje. Pra, mbajtja e telefonit në xhepat tuaj në pjesën e prapme për 15 orë në ditë, i jep asaj zone ekspozim të vazhdueshëm të rrezeve, e cila mund të ndikoj negativisht në legenin tuaj./Gazeta Shneta/