Ndikimi i madhësisë së vezoreve në aftësinë për t’u konceptuar, ja faktorët

2020-06-22 në ora 13:48

Madhësia e vezoreve të një gruaje lidhet me aftësinë e saj për t’u konceptuar më lehtë.

Vezoret mund të ndryshojnë në madhësi për shkak të disa faktorëve si:

1)Mosha

Madhësia e vezores ndryshon me moshën tregon Parenting.FirstCry. Vezoret janë të madhësisë më të vogël para se një grua të arrijë pubertetin dhe pas menopauzës; ato rriten në madhësi gjatë pubertetit dhe fazës para-menopauzës transmeton GazetaShneta.

2)Çrregullimet e vezores

Çrregullimet e vezoreve dhe kanceri mund të shkaktojnë një rritje të madhësisë së vezoreve. Gjendje të tilla si sindroma e vezores polikistike (PCOS), cistat folikulare dhe cistet e korpusit luteum bëjnë që vezoret të zmadhohen, duke rezultuar në dhimbje dhe gjakderdhje të brendshme.

3)Stimulimi Hormonal

Gratë që janë diagnostikuar me infertilitet shpesh i nënshtrohen trajtimeve të pjellorisë për të mbetur shtatzënë. Këto trajtime mund të shkaktojnë që vezoret të bëhen më të mëdha gjatë ovulacionit dhe të kthehen në madhësinë normale pasi të ketë mbaruar faza e ovulacionit.