A ndikojnë pozitat seksuale në gjininë e bebes?

2017-05-19 në ora 08:15

Ka shumë argumente që rrethojnë temën e përzgjedhjes gjinore. Disa ekspertë besojnë se ka pozicione seksuale dhe metodat e caktuara që përfshijnë kohën, qëndrimet dhe thellësinë e penetrimit që mund të ndihmojnë një çift, i cili qëllimisht të lindë një djalë apo një vajzë.

Ekspertë të tjerë besojnë se nuk ka asnjë mënyrë për të parashikuar ose parapërcaktuar gjininë e një embrioni duke përdorur metoda të tilla. Megjithatë, nuk ka prova shkencore që tregojnë se pozicione apo metoda të caktuara mund të japin rezultate në përcaktimin e gjinisë bebja.com po ju sjell nje artikull te konsultuar me eksperte te

Veza  e çdo gruaje mbart një kromozom X (një nga dy kromozomet e nevojshme për të përcaktuar gjininë biologjike). Çdo burrë mbart miliona spermatozoidë, disa prej të cilëve janë femra dhe përmbajnë kromozomin X, dhe disa prej të cilëve janë meshkuj dhe përmbajnë një kromozom Y. Nëse një fëmijë është një mashkull apo femër varet vetëm në përmbajtjen e spermës së mashkullit.

Shumica e metodave të përzgjedhjes gjinore përqëndrohet në karakteristikat e këtyre kromozomeve. Për shembull, kromozomi X (vajzat) janë të ngadalshme dhe më të mëdha se kromozomet Y (djem).

Gjithashtu, kromozomet X janë më elastikë për ti mbijetuar aciditetit brenda vaginës dhe mitrës, pra rriten shanset tuaj për të pasur një vajzë. Nivelet e pH mund të ndryshohen nga gjëra të tilla si dieta dhe prania e mukozës pjellore të qafës së mitrës. Ju gjithashtu mund të holloni nivelet tuaj të aciditetit nga një dush pas seksit.

Pozicionet më të mira seksuale për të konceptuar një djalë

Pozicioni më i popullarizuar për të konceptuar një djalë është nga prapa, pra gruaja në gjunjë, mashkulli nga pas. Sperma mashkull (Y) nuk jeton për aq kohë sa sperma femërore (X), por ato udhëtojnë shpejt, nxitojnë në drejtim të mitrës.Pozicioni seksit nga pas lejon depërtim të thellë dhe më pak kohë që të udhëtojë drejt vezës, duke rritur shanset e konceptimit me një djalë.

Këshilla: Gratë duhet të të mbajnë një dietë pa qumësht, pasi sperma mashkull preferon një mjedis më alkalin. Burrat duhet të pinë kafeinë dhe jo alkool për të rritur shpejtësinë e spermës mashkullore.

Pozicioni më i mirë seksual për të konceptuar një vajzë

Shumë ekspertë thonë se pasi sperma femërore është elastike dhe ka jetëgjatësi më shumë se sperma e mashkullit,e pozicionet seksuale duhet të përfshijnë ato që depërtojnë lehtë, jo shumë thellë. Të dy përqafuar me njëri tjetrin, mashkulli nga pas, femra para është një shembull i madh i një pozicion seksual që ka depërtimit të cekët. Sperma femër duhet të marrë kohën e saj që të udhëtojë në vezë, duke i lejuar ato që të jetojnë deri në 3-5 ditë më gjatë se sperma mashkullore, e cila rrit shanset e konceptimit të një vajze.

Këshilla: Gratë duhet të hanë më shumë produkte të qumështit dhe ëmbëlsira, pasi sperma femër kërkon një mjedis acid. Burrat duhet të përpiqen të mos pijnë shumë kafeinë apo ndonjë gjë që do të shkaktojë aktivizimin e spermës.