Nëna: Nëse vuani nga këto simptoma dy javë para menstruacioneve, menjëherë tek mjeku

2018-05-13 në ora 16:41

Një nënë rrëfen se si zbuloi histerektominë në moshën 45 vjeçare, pas dekada vuajtje nga një PMS gjendje paramenstruale (PMS) pa diagnozë.

Maribel Bennett, nga Londra, jetonte me çrregullime dysmenore parafinuese (PMDD), një formë e rëndë e sindromës paramenstruale që rezultoi në forma ekstreme të depresionit, zemërimit dhe ankthit në dy javë para se t’i vinin menstruacionet, transmeton Gazeta Shneta.

Simptomat shkaktuan një tendosje në martesën e saj dhe në një moment pas lindjes së vajzës së saj pesëvjeçare, Naomi, ishin aq të rënda sa konsideroheshin vdekjeprurëse.

Lifelong struggle: Maribel Bennett suffered with severe PMS for decades before being diagnosed with premenstrual dysphoric disorder. Pictured, Maribel with daughter Naomi

Pas viteve të mjekëve, të cilët dështuan në diagnostikimin e simptomave të PMDD, Maribel iu referua një klinike të specializuar pranë shtëpisë së saj pasi gjeti një grup mbështetës në Facebook. Ajo u nënshtrua një histerektomie në nëntor të vitit të kaluar.

Ajo vjen si një studim i ri nga plani i bamirësisë së të drejtave të vajzave. Plani “International UK” ka zbuluar se 79 për qind e vajzave të reja kanë përjetuar simptoma të lidhura me këso lloj gjendjesh shëndetësore, por nuk kanë vizituar mjek ose profesionist shëndetësor.