Nëna nuk ka shpresa për shërim, por nuk është gati që t’i thotë lamtumirë 3 fëmijëve të saj

2018-06-01 në ora 10:25

Lesley Kennedy është duke marrë një palbociclib për të qenë edhe për një kohë më të gjatë në mesin e fëmijëve të saj. Ajo është ‘përshëndetur me shërimin’ por nuk po arrin që këtë ta bëjë me fëmijët.

Zonja Kennedy nuk ka të drejtë për financim të NHS-së për shkak të trajtimit të mëparshëm; Ajo  ka zgjedhur në vend të provojë palbociclib, një ilaç më e mirë si ‘gjëja më e afërt për një shërim’ për gratë me kancer të pashërueshëm të gjirit, transmeton Gazeta Shneta.

Zonja Kennedy tha për Belfast Live: “Më thanë se çmimi fillestar i trajtimit do të ishte £ 3,100 çdo 28 ditë dhe dukej e pamundur”. Ajo është nëna e tre fëmijëve Benit, Jake dhe Corey, dhe pasi ka marrë këtë ilaç tani ajo thotë se ndjehet më mirë.

Deri në 45,000 pacientë diagnostikohen me kancer të gjirit në Angli çdo vit dhe një në tetë gra do ta zhvillojë atë në një moment në jetën e tyre. Znj. Hoëell u takua me zonjën Kennedy në një park vitin e kaluar dhe u bënë mikesha. Tani ajo po ndihmon për të mbledhur fonde për ta mbajtur atë me palbociclib./Gazeta Shneta/