Nëna qanë gjatë shtatzënisë, të gjithë i mbyti meraku për të ditur se çfarë i ndodhi bebes në bark

2018-08-04 në ora 08:18

Një fëmijë në mitër mund të ndjejë edhe emocionet e nënës. Kur një grua ndjen emocione pozitive, si ndjenja e dashurisë, të qenit dashamirës, ​​ndjenjë optimiste ose të gëzuar, ndikon në fëmijën e saj në një mënyrë të mirë. Kur ajo ndjen emocionet negative, ajo mund të ketë një efekt jo aq të madh në fëmijën e saj.

Kur vjen puna te depresioni, diagnoza e një gruaje mund të ndikojë negativisht në fëmijën e saj dhe shpesh mund të anashkalohet nga mjekët. Një grua që është në depresion tenton t’i nënshtrohet disa ndryshimeve të jetesës si një efekt anësor i gjendjes së saj.

Këto ndryshime në stilin e jetës mund të përfshijnë mungesën e gjumit, moskënaqësinë, ndjenjën mjaft të dobët.

Studimi finlandez, megjithatë, i botuar në American Journal of Psychiatry, studioi ndikimet e SSRIs në shtatzëninë dhe gjeti se gratë që aktualisht qëndruan në këto ilaçe në fakt rrezikojnë të kenë komplikime, transmeton Gazeta Shneta.

Një nga këto komplikime përfshin probleme të frymëmarrjes për foshnjën, që do të thotë se mund të kalojë shumë kohë në njësinë e kujdesit intensiv neonatale sapo të lindin.

Ka edhe mënyra që një grua mund të ndërveprojë me foshnjën e saj ndërsa është në mitër, si duke luajtur muzikë të butë, duke prekur dhe masazhuar barkun e saj, dhe duke folur me fëmijën e saj.

Ndërsa një grua që mund të qajë disa herë gjatë gjithë shtatëzanisë ndoshta nuk ka shumë për t’u shqetësuar, mund të bëhet problem kur kjo është një gjë e përsëritur. Kur ndiheni të stresuar ose të zhytur dhe qani, fëmija juaj do ta ndjejë atë dhe gjithashtu mund të ekspozohet ndaj hormoneve të stresit.

Ekspozimi i zgjatur ndaj këtyre hormoneve mund të fillojë të ndikojë negativisht në fëmijën tuaj./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull..