Nënat pas lindjes po bëjnë një gabim me organet gjenitale të vajzave të tyre

2018-02-10 në ora 18:55

Dr.Laura Jana, një mjeke pediatër dhe autore e librit “Heading Home With Your Newborn”, thotë se është krejtësisht normale ënjtja e organit gjenital të vajzës suaj në lindje.

Në veçanti, mund të vëreni se buzët e jashtme të vaginës të jenë të fryra, ndërsa lëkura e lobes mund të jetë e zbutur ose pak e rrudhur. Këtë gjë Dr. Laura e konsideron mjaft normale, transmeton Gazeta Shneta.

Ky fenomen njihet njihet si një etiketë himenale dhe përfundimisht të zhduket në stomak pasi organet gjenitale të vajzës suaj të janë zhvilluar.

Është gjithashtu normale të vërehet një shkarkesë vaginale tek vajza juaj e porsalindur, e cila është e qartë, e bardhë ose madje edhe e gjakosur, thotë Dr. Jana.

Kjo ndodh për shkak të efektit të hormoneve të nënës, kështu që pastrimi i zonës për të hequr qafe dekurajohet nga mjekja.

Gjithsesi, nënat insistojnë në pastrimin e zonës, gjë që po cilësohet gabim.

Nëse, megjithatë, ky shkarkim nuk është i qartë brenda disa javëve, ose vërehet se përmban erë e keqe, kontaktoni pediatrin tuaj menjëherë./Gazeta Shneta/