Nënat po bëjnë këto veprime për të mbrojtur foshnjën e sapolindur nga sëmundjet e ndryshme

2018-04-06 në ora 09:51

Masa paraprake më e rëndësishme që mund të merrni është që të gjithë rreth jush ljanë duart ose përdorin dezinfektuesin e dorës përpara se të mbani fëmijën tuaj.

Duhet ta vaksinoni në kujdestarët më të afërt të shëndetit mjekësor, shmangni beben në vendet që janë të mbushura me njerëz sidomos tek ata që janë të sëmurë.

Mundohuni të kufizoni numrin  e njerzvëve që merren me kujdesin e foshnjës suaj në javët e para të jetës, transmeton Gazeta Shneta.

Këshillë: Për fëmijët e vegjël, rekomandohet që t’i përfshini edhe ata në përkujdesjen për beben, duke ja vënë kapelën apo çorapet.

Është e mirë që ta merrni foshnjën tuaj për shëtitje, për aq kohë sa ju e veshni foshnjën nën kushte të përshtatshme të motit.

Në përgjithësi një foshnje duhet të veshë një shtresë tjetër veshjesh sesa keni.

Kontrolloni hundën, këmbën dhe qafën mbrapa për të vlerësuar temperaturën e trupit dhe përshtatuni sipas nevojës./Gazeta Shneta/