Nënat që kanë një djalë në shtëpi duhet patjetër t’i dinë këto gjëra rreth synetisë

2018-08-02 në ora 19:23

Tek meshkujt, rrethprerja është një operacion kirurgjik që përfshin heqjen e lafshës larg kokës së penisit si dhe prerjen e tij.

Linda Richardson, infermiere e famshme e fëmijëve, ofron këshilla se si duhet kujdesur për rrethprerjet tek të porsalindurit. Kujdesi për zonën më të ndjeshme të djalit tuaj pak pasi një procedurë të tillë mund të duket e ndërlikuar, por ka vetëm disa hapa të thjeshtë.

Pas rrethprerjes, maja e penisit mund të duket e papërpunuar ose e verdhë për shtatë deri në dhjetë ditë. Mbani zonën sa më të pastër, duke larë penisin e foshnjës me sapun dhe ujë çdo ditë.

Disa mjekë aplikojnë një unazë plastike në vend të fashës. Kjo do të bjerë vetë brenda pesë deri në tetë ditë, transmeton Gazeta Shneta.

Komplikimet nga një rrethprerje janë të rralla. Megjithatë, çdo operacion mbart një rrezik. AAP raporton se komplikimet ndodhin në 1 në 200 në 1 në 500 meshkuj të porsalindur që janë rrethprerë.

Komplikimet më të shpeshta janë gjakderdhje të vogla dhe infeksione lokale, të cilat mund të trajtohen lehtësisht nga mjeku i fëmijës suaj. Telefononi pediatrin tuaj menjëherë nëse:

Fëmija juaj nuk urinon normalisht brenda 6 deri në 8 orë pas rrethprerjes;  Ka gjakderdhje të vazhdueshme; Ka skuqje rreth majës së penisit që përkeqësohet pas 3 deri në 5 ditë./Gazeta Shneta/