Nënat që kanë tre fëmijë janë më të stresuara sesa ato me më pak ose me më shumë fëmijë

2020-02-14 në ora 20:30

Nuk ka shumë kuptim në fillim se tre fëmijë mund të shkaktojnë më shumë stres se sa katër fëmijë dhe më shumë.

Sidoqoftë, studimet tregojnë se të kesh tre fëmijë është më problematike, transmeton Gazeta Shneta.

Shumica e njerëzve argumentojnë se katër fëmijë janë më stresuese sesa tre fëmijë. Ndoshta kjo është e vërtetë.

Por, psikologët tregojnë se pasi të keni tre fëmijë, ju do ta keni të vështirë të stresoheni për diçka tjetër. I gjithë procesi do të bëhet klishe.

Gjithashtu, studimet tregojnë se sa më shumë fëmijë të keni aq më të sigurta bëhen aftësitë tuaja prindërore.

Të kujdesësh për fëmijët është në të vërtetë një stres i madh, por disa nëna treguan se burrat e tyre i stresojnë ato më shumë sesa fëmijët.

Çdo nënë dhe baba që dëshironin tre ose më shumë fëmijë duhet të arrijnë të menaxhojnë kohën në jetën e tyre. Një fëmijë është plot me padurim dhe eksitim.

Kur një çift ka dyfëmijë stresi fillon dhe bie ngadalë dhe në fëmijën e tretë, bie pak. Kurse, në fëmijën e katërt, nënat janë profesioniste në menaxhimin e stresit. /GazetaShneta/