Nënat që lindin në këtë moshë i kanë fëmijët më inteligjentë, kjo është arsyeja

2020-06-22 në ora 21:32
Me avancimin e mjekësisë dhe ndryshimet në marrëdhënien dhe sjelljen tonë, gratë sot mund të kenë fëmijë në mosha që dikur konsideroheshin të rrezikshme.
 
Mbetja me barrë pas moshës 30 vjeçare, në fakt mund të jetë një arsye shtesë për hulumtime më të detajuara.
 
Për shkak të lidhjes që ka mosha e nënës me inteligjencën e foshnjës, shkruan Vix, transmeton Gazeta Shneta.
 
Sipas një hulumtimi të realizuar në Shkollën Ekonomike të Londrës, janë analizuar të dhëna nga studimi ku morën pjesë rreth 18,000 fëmijë.
 
Të gjeturat e këtij studimi që janë botuar në Gazetën Shkencore të Biodemografisë dhe Biologjisë Sociale, nënat që janë më shumë se 30 vjeç priren t’i kenë fëmijët më të mençur.
 
Ndërsa, kësaj i shtohet edhe arsimi më i lartë, të ardhura më të mira, si dhe stil të jetesës më të qëndrueshëm në likuiditetin modern./Gazeta Shneta/