Nëse doni ta mbani lëkurën e freskët dhe të shëndetshme, bëni dush në këtë kohë

2017-05-08 në ora 20:05

Çfarë thotë shkenca? A ka rëndësi në çfarë kohe bëjmë dush?

Dhe si ndikon kjo në lëkurën tonë, vajrat natyrale të trupit tonë, madje edhe në gjumin tonë?

Përfitimet e një dushi në mëngjes janë të dukshme – ju largon nga pagjumësia dhe ju bën të jeni më të kthjellët.

“Një dush në mëngjes lejon kohë për të medituar përpara fillimit të një dite të gjatë “, tha Mona Gohara, një profesoreshë klinike e dermatologjisë në Shkollën e Mjekësisë të Yale.

“Kjo kujdes mund të zvogëlojë inflamacionin në lëkurë duke mbajtur nivelet e një hormoni të quajtur kortizol i mbuluar”.

Një dush në mëngjes gjithashtu mund të jetë mënyra më e mirë për ta mbajtur në formë fytyrën tuaj gjatë tërë ditës.