Nëse përtypni shpesh çamçakëz, atëherë duhet ta lexoni këtë patjetër

2017-05-07 në ora 15:48

Sipas hulumtimeve shkencore, shtesa të përdorura shpesh që mund të gjenden në disa lloje të bukës, ëmbëlsirat dhe çamçakëzat, lidhen me shëndetin e traktit të tretjes.

Shkaku për përkeqësimin e shëndetit: dioksid titani (E171), i cili përdoret për të bërë ushqimin duken më të bukur. Duket se ushqimi vepron më lehtë. Shkencëtarët kanë zbuluar se mund të parandalojnë thithjen efikase të lëndëve ushqyese në traktin digjestiv, të cilat, rrjedhimisht, mund të rrisin inflamacionin ose inflamacionin kronik në trup, transmeton Gazeta Shneta.

Vetëm për të qenë absolutisht e qartë: shtesa e lartpërmendur, e cila gjendet në një numër të produkteve kozmetike – nga pasta e dhëmbëve deri tek kremërat për të marrë diell – konsiderohet e sigurt dhe gjendet në të gjitha listat e aditivëve të lejuar. Pra, nuk do të na vrasë, por kjo shkakton efektet e padëshiruara anësore që duhet t’i dini.

Përfundim: Çamçakëzat, në përdorim të moderuar janë të lejueshme, por nëse kalon në zakon atëherë mund të sjellë përkeqësim në shëndetin tuaj./Gazeta Shneta/