Nëse shihni këtë shenjë në gishtin tuaj, menjëherë te mjeku!

2017-05-21 në ora 19:21

Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, kanceri i mushkërive mund të jetë një vrasës i heshtur për shkak të simptomave të tij delikate dhe shpesh të anashkaluara. Edhe nëse nuk pini duhan, ky fakt nuk ju bën të imunizuar ndaj kancerit të mushkërive.

Kjo sëmundje mund t’iu ndodhë pothuajse të gjithëve, prandaj është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për shenja të veçanta që mund të tregojnë për zhvillimin e kancerit. Vërejtja e çdo kanceri në fillim ju lejon që ndoshta të shëroheni dhe të jetoni një jetë të gjatë më pas, transmeton Gazeta Shneta.

Capture41

1.Kollë e përgjakshme

Gjithkush kollitet herë pas here, veçanërisht kur është i sëmurë, por gjaku nuk duhet të përfshihet kurrë. Nëse kollitja del së bashku me disa pika të gjakut, kjo është një tregues që duhet të vizitoni një mjek. Humbja e gjakut vetëm do të përkeqësohet me kalimin e kohës.

2. Humbje e pashpjegueshme e peshës

Humbja e peshës është zakonisht një ngjarje pozitive, por humbja e tepruar e peshës pa ndonjë ndryshim jetese është një shenjë paralajmëruese e menjëhershme e kancerit të mundshëm.

3. Dhimbja brenda kockave

Shumë kancere përhapën përfundimisht në eshtra, sepse ata janë pothuajse organi më i madh në trup. Nëse vëreni dhimbje në ije ose në shpinë, kërkoni një mjek për të kontrolluar shëndetin tuaj. Ndonëse problemet e tjera mund të jenë në lojë, si artriti, kanceri i mushkërive mund të përfshihet gjithashtu.

4. Përkeqësimi i kollës

Ju mund të keni një kollë kronike apo edhe një krejt të re. Nëse kjo kollë vazhdon, Klinika Mayo sugjeron të shohësh një mjek. Kjo simptomë është një shenjë klasike e kancerit të mushkërive që zakonisht fillon në fazat e hershme të sëmundjes.

5. Dhimbje gjoksi

Çdo dhimbje gjoksi është një shqetësim për pacientët, sepse kjo zonë përfshin mushkëritë dhe zemrën. Nëse merrni frymë thellë dhe ndjeni dhimbje, flisni me mjekun sa më parë që të jetë e mundur./Gazeta Shneta/