Nga urinimi deri te dorëzimi i placentës, zbuloni fshehtësitë që fsheh shtatzënia

2018-08-11 në ora 15:40

Ka një numër ngjarjesh të habitshme gjatë shtatëzanisë, madje duke qenë të vetëdijshëm për to. Shumë prej tyre shkaktojnë ndjesi dhe emocione të ndryshme, dhe ju mund të mësoni rreth tyre më poshtë!

Kjo do të ndodhë nga çereku i dytë i shtatzënisë tuaj, e tutje. Foshnjat e palindura urinojnë brenda mitrës dhe pastaj përfundojnë duke e pirë atë. Është e rëndësishme të mbani mend se shumica e lëngjeve amniotike përbëhet nga urina sterile.

Është e pabesueshme! Nënat dhe gratë shtatzëna kanë aftësinë për ushqyerjen me gji që të aktivizohen automatikisht kur dëgjojnë një fëmijë që qan.

Mitra zgjerohet për fëmijën tuaj, e cila është e pabesueshme! Në fakt, mitra zgjerohet më shumë se 500 herë në krahasim me madhësinë e saj normale për të akomoduar fetusin, transmeton Gazeta Shneta.

Kur jeni vetëm disa orë larg lindjes, placenta juaj do të prodhojë më shumë estrogjen në një ditë se sa një grua që nuk është shtatzënë, për tre vjet.

Gjatë shtatzënisë, trupi juaj ka nevojë për oksigjen më të madh, kështu që rrit prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut deri në 20 për qind. Trupi juaj prodhon 50 për qind më shumë gjak krahasuar me kur nuk jeni shtatzënë dhe zemra juaj pompon 40 për qind më shumë gjak.

Kjo është një nga arsyet pse mjeku zakonisht ju sugjeron hekur shtesë gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.