Ngërçet në këmbë, arsyeja dhe parandalimi i tyre

2017-03-23 në ora 09:42

Muskujt e këmbës janë delikatë ndaj problemeve të tilla si ngërçi, prandaj shumë njerëz kanë pasur të tillë në jetën e tyre.

Edhe pse shkaktarët e ngërçit janë të shumtë, janë disa faktorë dhe disa gjendje që e favorizojnë paraqitjen e tyre, transmeton lajmi.net

Këta janë faktorët e shfaqjes së ngërçit në këmbë:

Qëndrimi për kohë të gjatë pa lëvizur. Qëndrimi statik në dysheme e bën edhe më të keq ngërçin.

Gjendja juaj favorizon shfaqjen e ngërçit

Alkooli, dehidratimi, shtatzënia, problemet neuromuskulare,si dhe problemet në strukturën e trupit janë disa faktorë të shfaqjes së ngërçit.

Si ta ndaloni?

Mbajeni trupin mirë të hidratuar.

Duhet të konsumoni dy litra ujë çdo ditë dhe shtojeni dozën nëse vuani nga një ditë shumë e nxehtë.

Ngrohni pjesët më të infektuara.

Duhet të përdorni jastëk të ngrohtë kur të shkoni për të fjetur.