Njerëzit që i kanë shpëtuar goditjes nga rrufeja tregojnë se çfarë i ka bërë lëkurës

2018-08-16 në ora 09:54

Gjasat për t’u goditur nga rrufeja janë rreth 1 në 300 mijë.

Ndryshe nga ajo që besohet, goditja nga rrufeja nuk do të thotë gjithmonë vdekje e menjëhershme. Në fakt, 90% të njerëzve në SHBA që goditen nga rrufeja, shpëtojnë.

Megjithatë, viktimat rrallë mbesin pa shenja dhe pa dëmtime që mund të jenë permanente.

Shumë të mbijetuar mbeten me plagë që duken si tatu, që njihet si “Figura e Rrufesë”.

Një rrufe në qiell mund të arrijë deri në 27,760 gradë Celsius, që është pesë herë më nxehtë se dielli dhe përmban deri në 1 miliardë volt të energjisë elektrike./gazetashneta