Njihuni me mjekun që bëri veten operacion, bëri një prerje 12 centimetra

2018-08-16 në ora 21:22

L. I. R(1934-2000) ishte një mjek i përgjithshëm sovjetik i cili mori pjesë në ekspeditën e gjashtë Sovjetike në Antarktik gjatë viteve 1960-1961.

Ai ishte mjeku i vetëm i vendosur në stacionin e ‘Novolazarevskaya’ dhe atje ai zhvilloi apendiksin, që do të thoshte se ai duhej të bënte një apendektomizëm për veten e tij, ose të bëjë vetë-operacion, transmeton Gazeta Shneta.

Operacioni zgjati plotë 2 orë, ndërsa ai u pozicionua në mënyrë që të mund të shihte trupin e tij duke përdorur një pasqyrë kur kryente ndërhyrjen kirurgjike dhe ai bëri një prerje prej 12 cm nëpër të cilën ai gjeti shtojcën.

Pas 5 ditësh mjeku u ndje më mirë dhe pas 7 ditësh hoqi telat që ishin përdorur për të qepur trupin e tij./Gazeta Shneta/