Norvegjia, vendi më i lumtur në botë

2017-03-22 në ora 11:51

Norvegjia është vendi me njerëzit më të lumtur në votë, kështu duke i lënë pas Danimarkën, Zvicrën dhe Islandën, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas raportit Botëror për Lumturi  për vitin 2017, Norvegjia renditet e para, kjo pasi ata kanë dashuri, liri, bujari, ndershmëri, shëndet të mirë, të ardhura dhe qeverisje të mirë.

Një efekt tjetër pozitiv ka pasur është niveli i lartë i arsimit.

Në mesin e 20 vendeve më të lumtura të botës hyjnë  edhe Finlanda, SHBA, Izraeli, Kosta Rika, Gjermania…

Ndërsa 30 vendet në fund të listës janë kryesisht shtete afrikane, me përjashtim të Sirisë, Afganistanit, Haitit, Jemenit dhe Ukrainës .

20 vendet më të lumtura të botës:

 1. Norvegjia
 2. Danimarka
 3. Islanda
 4. Zvicra
 5. Finlanda
 6. Holanda
 7. Kanada
 8. Zelanda e Re
 9. Australia
 10. Suedia
 11. Izraeli
 12. Kostarika
 13. Austria
 14. SHBA
 15. Irlanda
 16. Gjermania
 17. Belgjika
 18. Luxemburgu
 19. Britania e Madhe
 20. Kili

10: Vendet më pak të lumtura në botë

 1. Jemen
 2. Sudani Jugor
 3. Liberia
 4. Guinea
 5. Togo
 6. Ruanda
 7. Siria
 8. Tanzania
 9. Burundi
 10. Republika e Afrikës Qendrore

/Gazeta Shneta/