Nutella mund t’iu helmojë juve dhe fëmijët tuaj

2017-07-21 në ora 10:02

Nutella u prezantua në vitin 1964 nga kompania italiane Ferrero e cila ende prodhon produktin, megjithatë ata kanë prodhuesit lokalë në shumë vende.

Si fëmijë, ne çmendeshim për nutella në vitet ’70 dhe ’80, por prindërit në atë kohë nuk po merrnin aq shumë nutella sa po marrin sot, veçanërisht kur bëhet fjalë për leximin e etiketave të përbërësve, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas faqes zyrtare amerikane të Nutella, përbërësit janë si më poshtë:

“Sheqer, vaj palme, lajthi, kakao, qumësht i skremuar, minerale të reduktuara hirrë (qumësht), lecithin soje si emulsifikues, vanilinë: aromë artificiale”

Nutella pretendon se produkti i tyre nuk përmban “Asnjë ngjyrë artificiale dhe as ruajtës artificiale”.

Fatkeqësisht, çdo përbërës i tyre kalon nëpër një përpunim shumë të rëndë, që do të thotë se gjendja natyrale e këtyre përbërësve kontribuojnë në ngjyrën dhe ruajtjen.

Kur shumica e njerëzve shohin vanillin, ata mendojnë … oh ajo ka vanilje. Megjithatë, ky është ndoshta një nga përbërësit më të dëmshëm në Nutella. Parfumi dhe aroma e vanilinës nuk janë gjë tjetër veçse kimikate.

Përbërësi kimik më i madh i të gjitha këtyre është vanilina, i cili është konstatuar si i rrezikshëm për ju dhe fëmijët tuaj.

Kujdes se çfarë po konsumoni ju dhe fëmijët!/Gazeta Shneta/