OBSH ‘fuqishëm’ kundër përdorimit të hidroksiklorokinës për parandalimin e Covid-19

2021-03-07 në ora 23:44

Studimet e bazuara në laborator dhe studimet paraprake jo të rastësishme në njerëz fillimisht dërguan studiuesit dhe zyrtarët e shëndetit publik të mbështesin përdorimin e hidroksiklorokinës si një trajtim i mundshëm parandalues ​​për Covid-19.

Sidoqoftë, ndërsa studiuesit mblodhën më shumë prova, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) përfundimisht anuloi autorizimin e tyre të përdorimit emergjent për trajtimin e Covid-19 shkruan Medical News Today përcjell Gazeta Shneta.

Tani, bazuar në gjetjet e një analize të re – një panel ndërkombëtar ekspertësh këshilluan fuqishëm kundër përdorimit të hidroksiklorokinës për të parandaluar Covid-19.

Këto rekomandime mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut të përjetimit të efekteve anësore të padëshiruara nga marrja e panevojshme e hidroksiklorokinës.

Disa nga efektet anësore të padëshiruara të barit përfshijnë: probleme serioze të ritmit të zemrës, anemia, sheqeri i ulët në gjak si dhe dëmtimi i indeve në syrin e brendshëm që mund të shkaktojë një problem të shikimit.

Poashtu, përkeqësimi i problemeve neurologjike ose konfiskimeve, ndërveprimet me barna, të tilla si me beta-bllokues, barna kundër depresionit, antipsikotikët dhe metadoni janë përmendur si efekte anësore të hidroksiklorokinës që e bëjnë më të pafavorshme në përdorim. /Gazeta Shneta/