OBSH paralajmëron se antitrupat koronavirus nuk mund të garantojnë imunitet afatgjatë

2020-04-20 në ora 23:48

Organizata Botërore e Shëndetit paralajmëroi se antitrupat koronavirus nuk mund të garantojnë imunitet afatgjatë Covid-19 për pacientët e rikuperuar.

Zyrtarët thanë se testet serologjike, të njohura edhe si teste antitrupash, mund të tregojnë nëse personi më parë ka kontraktuar virusin, por nuk ka asnjë provë që mund të zbulojë nëse një person është imun ndaj infeksionit të virusit, transmeton Gazeta Shneta.

Të paktën 564.525 njerëz janë shëruar nga Covid-19 në të gjithë botën, sipas të dhënave nga Johns Hopkins. Sidoqoftë, çështjet me zhvillim dhe shpërndarjen e testeve të besueshme të përshkruara nga ekspertët ka të ngjarë të tregojnë se ka shumë më tepër raste që kanë shkuar të pazbuluara dhe të patrajtuara.

Testet e antitrupave janë provuar si një hap thelbësor në lëvizjen dhe rihapjen e vendeve të punës dhe hapësirave publike, pasi ata do të jenë në gjendje të tregojnë nëse një person tashmë ka pasur Covid-19, pavarësisht nëse ata ndonjëherë shfaqnin simptoma. Një rezultat pozitiv do të thotë se ata ndoshta janë imun. /GazetaShneta/