Orari i gjumit për foshnjën tuaj 1 deri në 3 muajsh

2018-06-08 në ora 09:55

A po përpiqeni të bëni një plan që do t’ju ndihmojë të bëni më mirë gjumin e të porsalindurit tuaj? A keni sjellë vetëm fëmijën tuaj në shtëpi dhe po e keni të vështirë ta ndihmoni të fle?

A shqetësoheni se i porsalinduri juaj nuk fle siç duhet dhe ka nevojë për më shumë gjumë? A keni provuar gjithçka, por nuk mund të duket se e bën atë të fle mirë edhe për disa orë në një shtrirje?

Çdo fëmijë është i veçantë dhe është i bekuar me një sistem fizik dhe mendor që është i ndryshëm nga tjetri. Nëse je një nënë e re, do të të duhet gjithë ndihma që mund të marrësh kur është fjala për trajtimin e orarit të gjumit të foshnjës.

Për muajin e parë, zakonisht mund të presësh që fëmija të fle për shumicën e ditës. Fëmija juaj mund të fle deri në 18 orë në një kohë ​​prej 24 orësh në ditë; Sapo fëmija të hyjë në muajin e dytë, ai do të hyjë në një model gjumi të ndryshëm nga ai që ka përjetuar në muajin e parë të jetës së tij, transmeton Gazeta Shneta.

Midis javës së gjashtë të fëmijës suaj dhe javës së tetë, do të vini re një ndryshim gradual në kohën që shpenzon në gjumë;  Deri në muajin e tretë, do të filloni të kuptoni modelin e gjumit të foshnjës në një masë, edhe pse mund të mos jetë aq e rregullt sa doni.

Deri në kohën kur fëmija juaj është tre muajsh, ai do të ketë nevojë për rreth 15 orë gjumë gjatë një hapësire prej 24 orësh. Ka të ngjarë që fëmija juaj të flejë për rreth pesë orë gjatë ditës, të shpërndara nëpër shtrirje më të vogla gjumi.

Gjatë natës, ai do të fle për gati dhjetë orë dhe mund të zgjohet dy herë ose tri herë për t’u ushqyer./Gazeta Shneta/