Pacientët e infektuar me covid-19 kanë një imunitet ndaj virusit deri në gjashtë muaj

2020-11-03 në ora 15:43

Covid-19 është një sëmundje infektive, e cila është identifikuar në pothuajse 50 milion njerëz në gjithë botën.

Ekspertët në studimin e fundit kanë zbuluar se pacientët e infektuar nga covid-19 kanë një lloj imuniteti ndaj virusit deri në gjashtë muaj shkruan Express.co.uk, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Shkencëtarët, në mënyrë të veçantë kanë analizuar qelizat T te pacientëve me covid-19 dhe sipas tyre, pacientët kishin gjurmë të vogla të qelizave T deri në gjashtë muaj.

Nga raportet e fundit, është përmendur që pacientët mund të riinfektohen përsëri por, ekspertët ende janë duke studiuar sesi funksionon imuniteti ndaj covid-19, në raste specifike.

Imuniteti qelizor identifikohet si një pjesë shumë e rëndësishme e enigmës në luftën kundër covid-19./GazetaShneta/