Pas këtij lajmi, do hiqni dorë menjëherë nga konsumimi i djathit

2017-04-27 në ora 16:14

Sipas një studimi në Universitetin e Michiganit, SHBA, nga shkencëtarët është zbuluar se konsumimi i djathit ka të njëjtin efekt siç e ka droga në trurin e njeriut.

Shkencëtarët treguan që njerëzit varen nga djathi si shkak i një përbërësi kimikat të tij i quajtur kazeinë, shkruan LajmiFundit.

Ky kimikat, kazeina, është gjetur në produktet e qumështit dhe bën që perceptorët e trurit të jenë të varur nga ndjesia që djathi, më saktë kazeina.

Interesant është edhe zbulimi dhe pohimi tjetër po nga ky studim, i cili tregon që pica është ushqim i preferuar në të gjithë botën vetëm nga përdorimi i djathit në çdo recetë pice.