Pas sa javësh mund të bëni seks pas lindjes

2018-04-28 në ora 13:59

Sipas ekspertëve shëndetësorë, nuk ka rregulla apo një datë të caktuar për sa i përket asaj se kur mund të bëni prapë seks pas shtatzënisë, transmeton Telegrafi.

Ndryshimet hormonale pas lindjes nënkuptojnë se zona juaj vaginale është më e tharë se zakonisht, kështu që do iu duhet një lubrifikues.

Sidoqoftë, prapëseprapë duhet të përdorni prezervativ sepse mund të mbeteni shtatzënë menjëherë pas tri javëve të shtatzënisë.

A ndihmojnë ushtrimet fizike?

Ekspertët besojnë se tri ushtrime të pelvikut ju ndihmojnë rreth kësaj çështje.

Këto tri ushtrime janë: ‘endurance holds’; ‘power lifts’; dhe ‘functional movements’ (si squat, lunges dhe pompat).