Për të gjithë nënat që kanë pasur një abort, mësoni se jeni në rrezik në shtatzëninë e ardhshme

2018-08-19 në ora 12:23

Humbja e shtatzënisë ose e fëmijës është një nga përvojat më të vështira. Nëse keni pasur një abort, lindje të gjirit ose fëmija juaj vdiq menjëherë pas lindjes, është normale që të keni ndjenja të përziera në lidhje me një shtatzëni të ardhshme.

Disa gra mund të duan të fillojnë të përpiqen të mbeten shtatzënë sa më shpejt që të jetë e mundur, ndërsa të tjerë mund të preferojnë të presin edhe më shumë. A do të ndodhë përsëri? – është një pyetje e zakonshme që shumë gra pyesin kur mendojnë të mbeten shtatzënë përsëri, transmeton Gazeta Shneta.

Tentimi për të mbetur shtatzënë përsëri pas vdekjes së një fëmije mund të jetë me të vërtetë stresuese për ju. Këtu janë disa gjëra që mund të bëni:

Ndani ndjenjat tuaja me partnerin rreth marrjes së shtatzënisë përsëri. Partneri juaj mund të ndjehet ndryshe për t’u mbetur shtatzënë përsëri, por ju dhe partneri juaj janë të vetmit që mund të vendosin se çfarë është e drejtë për ju.

Mundohuni të jeni shpresëdhënëse. Kujtojuni që çdo shtatzëni dhe foshnja janë të ndryshme. Nëse punoni, bisedoni me shefin tuaj se si të reduktoni stresin në punën tuaj.

Bisedoni me ofruesin tuaj ose një këshilltar për mënyrat për të ulur stresin./Gazeta Shneta/