Përdorimi i epiduraleve gjatë procesit të lindjes, mjafton ta shtypni këtë buton

2018-08-12 në ora 12:53

Ka mënyra të ndryshme për të menaxhuar dhimbjet gjatë gjithë procesit të lindjes. Një metodë është edhe anastezioni lokal i quajtur anestezi epidurale.

Kjo metodë shpesh përdoret tek pacientët. Kur nevojitet ndihma, gruaja thjesht shtyp një buton, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo siguron anestezi në hapësirën epidurale, e cila është midis kanalit kurrizor të kockave dhe mbulesës së ashpër të jashtme të palcës kurrizore. Ndonjëherë gruaja mund të lëvizë gjithashtu një të ashtuquajtur “epidurale në këmbë”.

Një tjetër opsion i quajtur epidurale kurrizore jep një bllok kurrizor dhe epidurale në një injeksion të vetëm; ky opsion mund të përdoret në fazat më të thella të procesit të lindjes./Gazeta Shneta/