Përdorimi i vajit të ullirit gjatë shtatzënisë – Çfarë duhet të dini

2019-09-11 në ora 12:06

Shtatzënia, edhe pse e bukur, mund ta bëjë një grua skeptike në lidhje me zgjedhjet e ndryshme dietike. Prandaj, nëse po mendoni nëse do të përfshini vajin e ullirit në dietën tuaj të shtatzënisë apo jo, ju rekomandojmë të shfletoni në artikullin vijues.

Frutat e ullirit rriten në një pemë ulliri, e cila më së shumti gjendet në rajonin e Mesdheut në Evropë dhe Afrikë. Ullinjtë janë të mbushur me energji me përfitime të ndryshme shëndetësore. Përveç që janë të pasura me fibra dietike, ullinjtë janë një burim i pasur i yndyrnave të pangopura tregon parenting.firstcry , transmeton GazetaShneta.

Vaji i ullirit është shumë i butë në stomak dhe, kështu, shumë i sigurt për konsum gjatë shtatzënisë. Ja se si ju ndihmon juve dhe foshnja juaj e palindur gjatë shtatzënisë.

1) Vitamina E

Vaji i ullirit mund të mos jetë një burim i lartë i vitaminës E. Megjithatë, për shkak të rezistencës ndaj oksidimit, sasia e pranishme ofron përfitime të bollshme për një grua shtatzënë. Vitamina E është një nga përbërësit që ndihmojnë fëmijën tuaj të përshtatet më mirë në mjedisin e mbushur me oksigjen, menjëherë pas lindjes. Nëse nëna e një foshnje të parakohshme ose të parakohshme konsumon vaj ulliri gjatë fazës së ushqyerjes me gji, kjo mund të ndihmojë që foshnja e saj të zhvillojë më mirë veshkat dhe pankreasin.

2) Të dobishëm në zhvillimin e fetusit:

Nëse konsumoni vaj ulliri gjatë shtatzënisë mund të përfitojë shumë nga rritja dhe zhvillimi i fëmijës tuaj të palindur. Sasitë e konsiderueshme të acidit yndyror omega-3 janë jashtëzakonisht të dobishme për zemrën e foshnjës tuaj. Është vërejtur gjithashtu që konsumimi i vajit të ullirit gjatë shtatzënisë përmirëson funksionimin dhe zhvillimin e trurit dhe gjithashtu përmirëson aftësitë e të mësuarit të fëmijës tuaj, ndërsa ai rritet. Gjithashtu, nëse një nënë konsumon vaj ulliri rregullisht gjatë shtatzënisë, atëherë mund të ndikojë pozitivisht në lartësinë dhe peshën e fëmijës së saj të palindur.

3) Të dobishëm në përmirësimin e reflekseve në foshnje:

Është vërejtur që nënat që konsumonin vaj ulliri rregullisht gjatë udhëtimit të shtatzënisë, lindnin foshnje që kishin reflekse psiko-motorike më të mira ose të përmirësuara në krahasim me gratë që nuk konsumonin vaj ulliri gjatë shtatzënisë.

4) Të dobishëm në luftimin e infeksioneve të ndryshme:

Shtatzënia mund të bëjë që sistemi juaj imunitar të jetë i ngadaltë, dhe kështu, mund t’i bëjë gratë shtatzëna më të ndjeshme ndaj sëmundjes nga llojet e ndryshme të infeksioneve. Sidoqoftë, përfshirja e vajit të ullirit në dietën tuaj të shtatëzanisë mund të rezultojë i dobishëm. Kjo për shkak se vaji i ullirit është një burim i pasur i vitaminës A, i cili ndihmon në ndërtimin e një sistemi të fortë imunitar. Kjo, nga ana tjetër, mund të ndihmojë në mbajtjen e infeksioneve të ndryshme në gji. Gjithashtu, Vitamina A është shumë e dobishme për sytë dhe përfshirja e vajit të ullirit në dietën tuaj të shtatzënisë jo vetëm që mund të sigurojë shëndet të mirë të syve të nënës së mirë, por gjithashtu mund të jetë e dobishme për zhvillimin e syrit të fetusit./GazetaShneta/