Përmirësimi i kujtesës përmes kësaj mënyre

2017-04-22 në ora 15:09

Stimulimi jo-invaziv i trurit thanë se përdorimi i magnetit mund të përmirësojë kujtesën dëgjimore dhe mundet, në të ardhmen, të trajtojë sfidat neurokognitive të lidhura me kushtet si dëmtimi i Alzheimerit ose i trurit.

Një studim i ri i botuar në ‘Neuron’ zbuloi se stimulimi transkranial magnetik (TMS) mund të manipulojë valët në tru, veçanërisht kujtesën e dëgjimit shkruan Natural News, transmeton Gazeta Shneta.

Studiuesit në Institutin Neurologjik të Montrealit të Universitetit McGill donin të përcaktonin rolin e saktë të valëve në kuptim të kujtesës audituese. Kuptimi i mëhershëm shihte se një rrjet nervor në tru, i quajtur rrjedh dorsal, ishte përgjegjës për disa aspekte të kujtesës audituese.

Brenda lumit dorsal gjenden pulset elektrike të quajtur valët theta. Deri në këtë studim, shkencëtarët nuk kishin asnjë ide se si këto valë prekën kujtesën e dëgjimit./Gazeta Shneta/